Motorlessen

Lichte en zware categorie

Het rijden op een lichte of zware motorfiets is verbonden aan een bepaalde leeftijd. Onder de 21 jaar moet er afgereden worden op een lichte motorfiets. Het vermogen van de motor is dan 25 kw. Wanneer je 21 jaar of ouder bent, kun je ook kiezen voor het lessen en afrijden op een motor met lichte categorie. Hierbij komt wel dat er de eerste 2 jaar op een lichte categorie gereden móet worden. Na 2 jaar wordt dit automatisch omgezet in een zware categorie.

Lesmotoren en lessen

Wij verzorgen onze motorlessen op de volgende motoren:

Suzuki GSR600 (zware categorie)
Suzuki GSR600 (zware categorie)
Kawasaki ER-5 (lichte categorie)
Kawasaki ER-5 (zware categorie)

Voor de veiligheid wordt er gereden in een beschermend motorpak. Ben je zelf niet in het bezit van een motorpak, kun je uiteraard gebruik maken van één van onze motorpakken. Wil je één van onze helmen gebruiken, is de aanschaf van een helmmuts á €9,95 verplicht. Tijdens de lessen én het examen zijn hoge schoenen, waarbij de enkels bedekt zijn, verplicht.

 

Versneld lessen

Wil je snel je rijbewijs halen? Bij ons kan dat! Neem vroegtijdig contact met ons op. We kunnen je dan inplannen en zorgen dat er examens beschikbaar zijn. Voor een versnelde opleiding is een intake les van 2 uur verplicht. Zorg dat je in het bezit bent van je theoriecertificaat.

MOC Alkmaar  |  info@mocalkmaar.nl