Circuit training

 

Altijd al eens op het circuit willen rijden? Wij organiseren meerdere malen per jaar Voortgezette Rijvaardigheidstrainingen op het circuit van Lelystad. Tijdens deze trainingen streven wij er naar iedereen zijn of haar motorfiets nog beter te leren beheersen. Voor de supersport motorrijders zijn deze trainingen een mooi begin om later de stap naar het circuit van Zandvoort of Assen te maken.

De training is naar niveau ingedeeld. Zo werkt iedereen op niveau aan zijn of haar techniek en rij ritme. De training start met een theorieblok van ±30 minuten, waarin alle belangrijke punten van het circuit rijden worden verteld. Vervolgens gaat iedereen onder begeleiding de baan op.

De eerste 1,5 uur van de training wordt er gewerkt aan de remtechnieken. Hierin komen onder andere het remmen rechtuit, remmen in de bocht en remmen en uitwijken aan bod. Het tweede gedeelte van de training wordt besteedt aan het rijden van de ideale lijn. Om er voor de zorgen dat er zo persoonlijk mogelijk advies wordt gegeven over je rijstijl, zullen er verschillende korte stops worden ingelast om hierover te evalueren. Zo kun je tijdens deze training hier aan werken.

 

Ook hebben we circuittrainingen voor de echt gevorderden. Bij Motorsportlifestyle of bij The Race Academy.

Dit wordt verzorgd op de grote circuits, Zandvoort, Assen, Ales Portimao en nog vele andere circuits.

Voor meer informatie stuur een mail naar info@mocalkmaar.nl

MOC Alkmaar  |  info@mocalkmaar.nl