Praktijkexamen auto

 

Tijdens je opleiding worden ook examen voorbereidingslessen gegeven, zodat je volledig voorbereid bent op het CBR examen. Je rij-instructeur zal je hierover inlichten. Als het examen wordt aangevraagd, krijgt je van ons direct je examendatum en examentijdstip door. Het voordeel is dat je tijdig je examendatum weet. Uiteraard zijn wij voor wat betreft de plaatsen en wachttijden afhankelijk van het CBR. Als je wilt dat de instructeur het examen bijwoont, kunt je dat van tevoren met hem bespreken.

Bij je opleiding voor het praktijkexamen kun je je vorderingen testen met een tussentijdse toets. De toets is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen en om eventuele nervositeit weg te nemen. Het voordeel van een tussentijdse toets is, dat je vrijstelling kan verdienen voor bijzondere rijmanouvres. Dit houdt in dat je deze niet meer hoeft uit te voeren op het praktijkexamen.

Onderzoek van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) heeft uitgewezen, dat de slaagkans door een tussentijdse toets met twintig procent kan toenemen.

 

MOC Alkmaar  |  info@mocalkmaar.nl